Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje korisničkih usluga Vidi više

Hotel Kastel Motovun logo

U samom srcu romantične Istre

Dragi gosti,

dobrodošli u Motovun, drevni istarski gradić smješten u srcu našeg zelenog poluotoka. Zbog svojeg položaja i iznimne ljepote, već stoljećima privlači ljude iz svih krajeva svijeta. Iznimno smo počašćeni što vam možemo biti domaćini u jednoj od najljepših malih urbanih sredina povijesne Europe.

Zbog magične ljepote Motovuna, naša obitelj vjeruje u uspjeh i želja nam je vratiti osjećaj povijesti, te dati nove dimenzije snova svom hotelu. Želimo da doživite ljepotu unutrašnjosti Istre i uživate ​​u jedinstvu povijesti, kulture i čarobne prirode u našem ugodnom obiteljskom hotelu.

Nudimo vam najbolje što imamo: kvalitetan smještaj, gastronomske delicije našeg kraja i kvalitetna vina, opuštanje i odmor u našem wellness centru te rekreativne i kulturne sadržaje. U domaćem ambijentu našeg hotela, želimo vam dobrodošlicu i prijateljskim stiskom ruke jamčimo da ovo mjesto ostaje s vama kao uspomena, kojoj ćete se uvijek spremno vraćati.

Nadamo se da ćemo imati čast biti vaši domaćini te ispuniti sva vaša očekivanja. Dobrodošli u Hotel Kaštel u Motovunu!

Sa poštovanjem,
Igor Legović - Hotel Manager

O hotelu

Hotel Kaštel *** nalazi se na samom vrhu 277 metara visokog brijega na kojem je smješten srednjovjekovni gradić Motovun. Nalazi se na glavnom motovunskom trgu, koji je ograđen zidinama i okružena građevinama iz mletačkog razdoblja. Prolazeći kroz stara gradska vrata, ugledat ćete hotel Kaštel, smješten u palači iz 17. stoljeća koja je jedna od najviših građevina na središnjem trgu Motovuna.

U okruženju je renesansnih gradskih palača, gradske lože i župne crkve sv Stjepana sa zvonikom. Ispred Hotela Kaštel nalazi se terasa sa stoljetnih stablima kestena koji također označavaju početak šetnice po zidinama grada. Palača Pollesini, gdje se nalazi hotel Kaštel, pažljivo je uređena i prilagođena potrebama naših gostiju. U toploj i domaćih atmosferi ovog obiteljskog hotela isprepliću se tradicija, ugodan ambijent i komfor. U čarobnoj atmosferi okolnog krajolika - Motovunske šume i rijeke Mirne te niza poznatih vinograda, wellness Hotel Kaštel ugostit će do 70 osoba u svoje 33 smještajne jedinice.

Gosti mogu uživati u ispijanju svoje jutarnje kave ili u gurmanskim specijalitetima kuhinje našeg restorana u hladu stoljetnih kestena ili restoranskom interijeru. Gotovo svaki prozor ove čarobne građevine pruža izuzetan pogled na gradski trg, drevne motovunske ulice, ili na krajolike središnje Istre - dolinu rijeke Mirne i poznate motovunske vinograde. Sve ovo daje vam osjećaj potpunog opuštanja od trenutka kada se probudite do kada idete spavati.

"Nudimo vam ono najbolje što imamo"

  • Autentični smještaj -
  • Lokalne gastronomske delicije -
  • Kvalitetna istarska vina -
  • Opuštanje u našem wellnessu -
  • Rekreacija i aktivni odmor -
  • Bogata kulturna baština -

Dobrodošli u
magični Motovun

Motovun je grad-spomenik, drevni istarski akropolski gradić smješten na vrhu 277 metara visokog brijega čiji današnji izgled potječe iz srednjeg vijeka, točnije iz 12. i 13. stoljeća. Najduže istarsko stubište sa čak 1052 stepenice vodi do vrha motovunskog brijega i njegovog venecijanskog gradskog trga. Iz bogatog graditeljskog nasljeđa Motovuna, posebnu pozornost treba obratiti na gradska vrata s kulom, renesansnu palaču, gradsku ložu, župnu crkvu sv. Stjepana, crkvice Madonna dei Servi i Madonna delle porte, srednjovjekovni raspored ulica, gradski spremnik i mnoge grbove na pročeljima zgrada Položaj i krajolik Motovuna čine ga jednim od najljepših starih gradova na Mediteranu. Hotel Kaštel smješten je na glavnom gradskom trgu, u palači iz 17. stoljeća.

Oko Motovuna u svim se smejrovima šire vinogradi, u kojima se uzgaja grožđe poznatih sorti istarskih vina teran i malvazija. Obližnja Motovunska šuma, koja se prostire kilometara kroz dolinu Mirne, stanište je globalno poznate podzemne gljive tartuf koji se iskopava na tom području uz pomoć posebno dresiranih pasa. Ljeto i rana jesen je vrijeme kada rastu crni tartufi (Tuber Aestivium), a tijekom kasne jeseni i zime vade se najukusniji i visoko cijenjeni bijeli tartufi (Tuber magnatum Pico-). U listopadu se na nekoliko mjesta u dolinu rijeke Mirne obilježavaju Dani tartufa, a jela s tartufima s ponosom su u ponudi Hotela Kaštel u Motovunu.

Nasuprot Motovuna nalazi se slikoviti gradić Oprtalj i mjesto Livade, poznato po Danima tartufa koji se održavaju tamo od rujna do studenog. U Livadama, koje se također nazivaju Međunarodnim centrom za tartufe, svake se godine organzira posebni festival i natjecanje za najveći tartuf.

Andrea Antico
(1480. - 1539.)

renesansni skladatelj izumitelj glazbenog tiska rođen je u Motovunu

Joseph Ressel
(1793. - 1857.)

izumitelj brodskog vijka, službovao je u Motovunu kao upravitelj državnih šuma i ovdje razvio svoje najpoznatije izume

Mario Andretti
(1940.)

slavni svjetski prvak Formule 1 i pobjednik utrka u Indianapolisu, rođen je u Motovunu, danas živi u SAD-u

Od davnina, Motovun je bio najvažnije naseljeno mjesto u široj regiji, a prema novim istraživanjima new age znanstvenika, grad duguje svoju ključnu poziciju činjenici da se nalazi na sjecištu Zemljinih energetskih meridijana, na tzv. "zmajevoj brazdi". Ti meridijani prenose Zemljinu pozitivnu, životnu energiju kroz krajolik i na mjestima gdje se takve "brazde" sijeku, kao što je slučaj s Motovunom, postoji velika snaga pozitivne energije.

Ova vrsta energije utječe na ljude tako što pobuđuje osjećaj opuštenosti i mira. Koncentracija i duhovnost se povećava, energija odmara i podmlađuje, ima meditativna svojstva i razvija kreativnost i toleranciju. Možda je to razlog brojnih okupljanja i kreativnih druženja ljudi iz cijelog svijeta baš u Motovunu. Stara legenda kaže da su u davnim vremenima u dolini rijeke Mirne živjeli divovi. Bili su toliko veliki da su mogli između gradova na brežuljcima nad Mirnom, predavati jedan drugome alate i veliko kamenje. Jedan od gradova koji su građeni u to legendarno vrijeme bio je i Motovun. Mnogo godina kasnije, kad su Istru naselili i obični ljudi, divovi su počeli nestajati, no kroz legende i priče Vladimira Nazora, pamtimo motovunskog diva imena Veli Jože. Bio je tako velik i jak da je mogao tresti zvonik crkve u Motovunu golim rukama.

Rezervirajte